پاورپوینت کشاورزی ارگانیک

پرسشنامه ، پاورپوینت ، پیشینه تحقیق

پاورپوینت کشاورزی ارگانیک دارای 53 اسلاید می باشد . جهت دانلود فایل پاورپوینت بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نموده و پس از وارد نمودن آدرس ایمیل و کلیک بر روی گزینه خرید به درگاه بانک متصل شده و از کلیه کارت های بانکی عضو شتاب قادر به پرداخت و تهیه آن می باشید. بلافاصله پس از پرداخت لینک دانلود فایل پاورپوینت در اختیارتان قرار می گیرد و می توانید آن را دانلود نمایید . ضمناً همان لحظه لینک دانلود فایل نیز به آدرس ایمیل  شما ارسال می گردد.

همچنین در صورت تهیه فایل پاورپوینت مربوطه و مناسب نبودن فایل با اعلام شماره کارت بانکی و آدرس ایمیلی که در سایت ثبت نموده اید مبلغ پرداختی حداکثر ۲۴ ساعت بعد برگشت داده می شود.

بزرگوارانی که به صورت انلاین قادر به تهیه فایل پاورپوینت نمی باشند می توانند عنوان فایل پاورپوینت درخواستی را  به همراه آدرس ایمیل و شماره همراه خود را به ایمیل bankmaghalehir@gmail.com ارسال نمایند تا فایل پاورپوینت از طریق ایمیل یا تلگرام برای آنها ارسال گردد و پس از آن هزینه را کارت به کارت به حساب ما واریز نمایند.

فهرست مطالب

تعریف کشاورزی ارگانیک

مبانی کلیدی در  كشاورزي ارگانيك

کارهای ممنوع

محصولات ارگانیک :

فوايد مصرف مواد غذايي ارگانيك:

محصولا ت سالم :

محصولات طبیعی :

اهداف كشاورزي ارگانيك

باورهای غلط  درباره كشاورزی ارگانیك

عواملی که بر سلامت گیاهان اثر دارد

این روش دارای معایبی نیز می‌‌باشد که عبارتند از:

روش فیزیکی:

روش بیولوژیک

روشهای متداول کنترل بیولوژیک عبارتند از

کاربرد آفت کش ها

برچسب ارگانيك:

برچسب های ارگانیک  و علائم گواهی

تعریف کشاورزی ارگانیک

کشاورزی ارگانیک (کشاورزی آلی، طبیعی یا زیستی)، نوعی کشاورزی است که در تولید و فرآوری محصولات آن از کودهای شیمیایی، سموم، هورمون‌ها و دگرگونیها و دستکاری‌های ژنیتیکی استفاده نشود و همه مراحل تقویت زمین، کاشت و برداشت با استفاده از نهاده‌های طبیعی (همچون کود زیستی= کمپوست‌ها- حشرات سودمند) باشد.

كشاورزي ارگانيك سيستمي توليدي است كه سلامت خاك، اكوسيستم ها و انسان را پايدار مي سازد و بر فرايند بوم شناسانه، تنوع زيستي و چرخه هاي سازگار با شرايط محلي تكيه دارد[

کشاورزی ارگانیک، یک سیستم مدیریتی جامعی است که

کمیت و کیفیت محصولات از تولید تا فرآوری و انتقال به مصرف کننده

سلامت خاک، گیاه، حیوان، انسان، میکروارگانیسم‌ها،

محیط سیاره زمین بعنوان یک موجود زندة واحد،

اصول اکولوژیکی،

محیط زیست،

اصول عدالت و روابط اجتماعی، احترام به مخلوقات

اصول پایداری زیستی

در آن مد نظر است

كشاورزي ارگانيك به‌عنوان كشاورزي بدون كاربرد مواد شيميايي معرفي شده است.

اين نوع كشاورزي با مصرف كودهاي شيميايي و همچنين مصرف هرگونه ماده‌ي ضد حيات، حتي با منشأ طبيعي مخالف بوده و درمواردي كه مصرف اين مواد ضروري باشد كاربرد موادي كه آثار وعواقب جانبي كمتري دارند را توصيه مي‌كند.

مبانی کلیدی در  كشاورزي ارگانيك

كشاورزی ارگانیک، حرکت رو به عقب نیست.

در این سامانه، دانش بومی با علم جدید تركیب می‏شود و در عین حال با سایر روشهای نوین مدیریت، سازگار است.

مزارع ارگانیک همچون دیگرزمینهای زراعی به خوبی آماده شده و نیازمند مدیریت قوی، به ویژه در مورد خاك و آفات است.

کارهای ممنوع

استفاده از علف‌کش‌ها، آفت کش‌ها و کودهای شیمیایی

استفاده از فرآورده‌های ژنتیکی در هر شکل (از قبیل بذر، مایه تلقیح بذری، غذای دام و غیره(

استفاده از فاضلاب شهری

دگرگونی‌های ژنتیکی

هورمون ها

محصولات ارگانیک :

محصولاتی که تولید ، فرآوری ، بسته بندی ، نگهداری ، حمل و نقل و عرضه آن ها در بازار تحت كنترل و پايش يك استاندارد معتبر بين المللي ،منطقه اي و يا ملي ارگانيك صورت مي گيرد.

در تولید محصولات ارگانيك شاخص هاي محیط زیستي ، بهداشتي ، اجتماعي و ايمني رعایت شده است .

این محصولات دارای کیفیت ، طعم طبیعی و خوب و فاقد هر گونه مواد شیمیایی مصنوعی و باقیمانده عناصر و فلزات و مواد مضر هستند .

فوايد مصرف مواد غذايي ارگانيك:

1- ارزش غذايي بالاتري دارند. ميزان ويتامين C ، كلسيم، منيزيوم، آهن و فسفر در مواد غذايي ارگانيك بيشتر است.

2- مواد غذايي ارگانيك حاوي آنتي اكسيدان بيشتري ميباشند. (50 درصد بيشتر از محصولات غير ارگانيك). چراكه آفت كشهاي مصنوعي توليد اين مواد را در گياهان كاهش داده اما كودهاي حيواني و آلي بكار رفته در كشاورزي ارگانيك توليدآنها را افزايش ميدهد.

3 – كمتر سمي هستند. محصولات ارگانيك سالم تر بوده و به بقاياي آفت كشهاي آلي كمتر آلوده ميباشند. همچنين اين محصولات فاقد افزدنيهاي غذايي بوده و طبعا سالمتر ميباشند.

4- خوشمزه و خوش طعم تر هستند. يكي از دلايل آن اين است كه محصولات ارگانيك پس از برداشت در مدت زمان كمتري بدست مصرف كننده رسيده و تازه تر ميباشند. و همچنين در محصولات تهيه شده به روش رایج، با فرآوريها و دستكاريهايي كه بروي آنها صورت ميگيرد تنها به ظاهر، رنگ، بالا بردن ماندگاري، افزايش توليد و مقاوم كردن آنها در برابر صدمات ناشي از حمل و انبار داري توجه ميشود و نه كيفيت و ارزش تغذيه اي آن.

5- توليد كنندگان محصولات ارگانيك از استانداردها و دستورالعمل هاي بسيار سخت گيرانه اي تبعيت ميكنند كه احتمال آلوده شدن اينگونه محصولات به هر گونه مواد شيمايي و سمي منتفي ميباشد.

محصولات سالم :

محصولات فاقد یا دارای حدمجاز باقیمانده آفت کش، عناصر، فلزات وسموم ماحصل اعمال مدیریت های خوب كشاورزي ، استاندارد ها و برنامه های مديريتي مانندIPM ، HACCP ، GAP، هستند .

بااجرای این برنامه ها ضمن حفظ محیط زیست شاخص ها و حد مجاز باقيمانده مواد شيميايي رعايت ميشود

به صورت خلاصه مي توان سلامت محصولات را در دو مفهوم ذيل تعریف كرد :

محصولات کشاورزی از جهت حداکثر بقایای سموم ،فلزات و نیترات .

فرآورده های پروتینی و لبنی از حیث بقایای توکسین ها ،هورمون ها و آنتی بیوتیک

محصولات طبیعی :

این محصولات عاری از بقایای مواد شیمیایی مصنوعی و حاصل تولید درمناطق طبیعی و دست نخورده (از نظر ورود تکنولوژی بیرونی ) مانند مراتع ،جنگل ها ، دیمزار ها و یا مزارع مشخصی هستند که به دلیل شرایط خاص اقلیم و اکولوژی منطقه در طول سال ها ی مدید و به صورت سنتی ، در تولید آنها از هیچ گونه نهاده های شیمیایی استفاده نشده است .

غذاهاي ارگانيك

غـذاهـاي ارگـانـيك به غذاهايي اطلاق مي گـردد كـه بـدون اســتفاده از آفـت كش ها و علف كش هـاي مصـنـوعــي و ارگانيسمهاي اصلاح شده ژنتيك توليد شده باشند.

معيار سبزيجات، ميوه ها و حبوبات ارگانيك:

1- خـاك ايمن: حداقل از 3 سال قبل از برداشت محصول، زمـين زراعــي نبايستي با آب فاضلاب آبياري شده باشد. خاك نيز بايد عاري ازاملاح سرب و كلرايد پتاسيم باشد.
2- عدم اصلاح سازي:هيچگونه مواد افزودني (مثل شيرين كننده ها و رنگ دهنده هاي مصنوعي)، پرتو دهي با پرتوهاي يونيزه كننده و اصلاح ژنتيك نبايستي در روند توليد محصول بكار رفته باشد.
3- ذخيره سازي و انبار مجزا: محصولات ارگانيك بايد از محصولات غير ارگانيك تفكيك شده و بطور جداگانه نگه داري شوند.
4- عدم استفاده از مواد شيميايي مصنوعي: عدم استفاده از تركيبات شيميايي مصنوعي نظير كودهاي شيميايي، آفت كشها، حشره كشها و علف كشها. (از 3 سال قبل از برداشت محصول)

معيار گوشت، شير، تخم مرغ و ديگر فرآورده هاي حيواني ارگانيك:

1- حيوانات ميبايستي حداكثر از روز دوم تولد به روش ارگانيك پرورش يافته باشند.
2- خوراك ارگانيك: تغذيه دام و طيور بايد 100 درصد از خوراك ارگانيك بوده باشد.
3- هيچگونه آنتي بيوتيك و هورمون نبايد استفاده شود.
4- حيوانات چرنده بايستي از مرتع مناسب برخوردار باشند. هر حيوان بايد از سرپناه، آب سالم، رژيم غذايي متعادل، هواي تازه، نور مستقيم آفتاب و فضاي كافي براي حركت برخوردار باشد.
5- ذخيره سازي و انبار مجزا: فرآورده هاي ارگانيك بايستي از محصولات غير ارگانيك تفكيك شده و جداگانه نگه داري شوند.
نكته:در كشاورزي سنتي از كودهاي مصنوعي و در كشاورزي ارگانيك از كودهاي طبيعي مانند كمپوست استفاده ميگردد.
نكته:در كشاورزي سنتي از آفت كشهاي مصنوعي و در كشاورزي ارگانيك از حشرات و پرندگان نافع، محدود كردن جفتگيري آفات، كندن علفهاي هرز و در صورت نياز از حشره كشهاي مجاز كشاورزي ارگانيك براي كنترل و ريشه كن كردن آفات استفاده ميشود.

ده علت براي لزوم حركت به سوي كشاورزي ارگانيك

1- محصولات ارگانيك استانداردهاي بيشتري دارند: گواهي نامه هاي محصولات ارگانيك به عنوان بيمه هايي است كه در توليد اين محصولات از مواد شيميايي و سمي استفاده نشده است.

2- طعم غذاهاي ارگانيك بهتر است: گياهان توليد شده به روش ارگانيك سالم تر بوده و به عنوان غذاهاي خوشمزه تر براي تغذيه انسان و حيوانات مي تواند به كار رود.

3- محصولات ارگانيك خطر بيماري ها را كم مي كند: خيلي از مراكز حفاظت محيط زيست دريافته اند كه مواد شيميايي موجود در آفت كش ها اثرات سرطان زايي و بيماري زايي دارند. كشاورزي ارگانيك يكي از راه هاي كاهش مصرف سموم شيميايي و كم كردن اين مواد در منابع آب، زمين و هوا است.
4- كشاورزي ارگانيك به منابع آبي احترام مي گذارد: براي حذف مواد شيميايي آلوده كننده و دفع نيتروژن در آب بايد به منابع آبي و خاكي احترام گذاشت و آنها را درست مصرف كرد. در كشاورزي ارگانيك اين موارد به درستي رعايت مي شود.

5- كشاورزي ارگانيك باعث ايجاد خاك سالم مي شود: خاك يكي از منابع اصلي زنجيره غذايي بوده و يكي از اصول كشاورزي ارگانيك ايجاد خاك سالم است.

6- كشاورزي ارگانيك الگوبرداري از طبيعت است: كشاورزي ارگانيك براي اكوسيستم متعادل ارزش قايل است.

7- كشاورزي ارگانيك هدايت كننده تحقيقات تازه است: توليدكنندگان ارگانيك به عنوان پيشرو در تحقيق عدم استفاده از آفت كش ها و اثرات مضر آن بر محيط زيست هستند.

8- توليدكنندگان ارگانيك در جهت تنوع زيستي تلاش مي كنند: .
9- كشاورزي ارگانيك به حفظ سلامت جوامع روستايي كمك مي كند

10- تنوع غذاهاي ارگانيك..

اهداف كشاورزي ارگانيك

1- توليد مواد غذايي با كيفيت عالي و مطلوب
2- كنش متقابل ميان بهبود سطح سلامت مردم هم‌سو با چرخه‌هاي زيست طبيعي.
3- گسترش اثرسامانه‌هاي توليد فرآوري ارگانيك بر توسعه‌ي اجتماعي و بوم شناختي.
4- توسعه‌ي سودآوري و ماندگاري زيست بوم آبزيان.
5- نگهداري و توسعه‌ي بلندمدت حاصلخيزي خاك.

6- نگهداري و تنوع ژنتيكي درسامانه‌ي توليد و پيرامون آن، مشتمل برحفاظت گياهان و زيستگاه‌هاي وحش.
7- توسعه‌ي كاربرد درست و مواظبت شايسته از منابع آب و همه‌ي موجودات زنده‌ي درون آن‌ها.
8- كاربرد هرچه بيشتر منابع تجديد شونده درسامانه‌هاي توليد سامان يافته‌ي محلي.
9- تعادل موزون ميان كشاورزي و دامپروري.
10- برقراري شرايط زيست مطلوب دام‌ها، باتوجه به جنبه‌هاي اساسي رفتارغريزي آن‌ها.

11- كاهش و به حداقل رساندن هرگونه آلودگي درسامانه‌ي توليد و پيرامون آن‌.
12- فرآوري توليدات ارگانيك با استفاده از منابع تجديد شونده.
13- توليد فرآورده‌هاي ارگانيك زوال‌پذير زيستي.
14- توليد يافته‌هاي بادوام و مرغوب.
15- برآوري نيازهاي اساسي يك زندگي با كيفيت، همراه با احساس رضايت ازيك محيط كارسالم براي همه افراد درگيردركارتوليد و فرآوري ارگانيك.

16- پيشرفت در راستاي يك زنجيره كامل از توليد، فرآوري و توزيع كه برآورنده‌ي عدالت اجتماعي و نيز پاسخ‌گوي بوم شناختي باشد.
17- استفاده‌ي بهينه ازنيروي انساني شاغل در بخش كشاورزي.
18- برقراري امنيت غذايي متناسب با رشد جمعيت.
19- ايجاد و افزايش درآمد و اشتغال به‌ويژه درمناطق روستائي.
20- حفاظت و حمايت ازمنابع كشاورزي و طبيعي و محيط زيست.

باورهای غلط  درباره كشاورزی ارگانیك

اشتباه اول :

یكی از تصورات اشتباه در مورد كشاورزی ارگانیك، آن است كه این شیوه كشاورزی بی‌نیاز از كاربرد مواد شیمیایی است.

ازآنجایی که ساختمان تمام موجودات زنده و غیرزنده از تركیبات شیمیایی تشكیل شده است لذا كاربرد آن دسته از مواد شیمیایی كه به صورت طبیعی به دست آمده‌اند (مثلا سنگ فسفات كه از معادن طبیعی استخراج می‌شود) در كشاورزی ارگانیك بلامانع است.

اشتباه دوم  :

نباید تصور كرد كه كشاورزی ارگانیك صرفا بر جایگزینی نهاده‌های آلی با مواد شیمیایی بحث می‌كند چراكه كاربرد غلط مواد آلی نیز، چه به صورت مصرف بیش از حد و چه به صورت عدم كاربرد آنها در زمان مناسب و یا تركیبی از هر دوی این موارد به نحو قابل ملاحظه ای سبب اختلال در عمل چرخه‌های زیستی یا طبیعی می‌شود.

اشتباه سوم :

تصور اشتباه دیگر از كشاورزی ارگانیك آن است كه برخی كشاورزی ارگانیك را نوعی برگشت به عقب و استفاده از شیوه‌های مرسوم سالهای قبل از انقلاب صنعتی می‌دانند. بلكه بلعكس كشاورزی ارگانیك نمی‌توانند خود را از دستاوردهای علمی 50 ساله اخیر بی‌نیاز بدانند.

در کشاورزی ارگانیک بیشتر بدنبال یافتن علل مشکلات بوجود آمده توسط آفات و بیماریها هستند تا اینکه علائم ظاهری را درمان کنند . بنابراین مدیریت پیشگیری بر درمان و کنترل عوامل تقدم دارد.

گیاهان سالم موثرترین راه غلبه بر آفات و بیماریها هستند.
• کارهای مدیریتی برای پیشگیری از آفات و بیماریها بسیار موثر است.
• کارهای درمانی و معالجه را باید بعنوان گزینه آخر انجام داد.

برچسب ارگانيك

25,000 ریال – خرید

پاورپوینت مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید. 

 

 

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو

آخرین بروز رسانی