پاورپوینت رژیم غذایی

پرسشنامه ، پاورپوینت ، پیشینه تحقیق

پاورپوینت رژیم غذایی دارای 105 اسلاید می باشد . جهت دانلود فایل پاورپوینت بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نموده و پس از وارد نمودن آدرس ایمیل و کلیک بر روی گزینه خرید به درگاه بانک متصل شده و از کلیه کارت های بانکی عضو شتاب قادر به پرداخت و تهیه آن می باشید. بلافاصله پس از پرداخت لینک دانلود فایل پاورپوینت در اختیارتان قرار می گیرد و می توانید آن را دانلود نمایید . ضمناً همان لحظه لینک دانلود فایل نیز به آدرس ایمیل  شما ارسال می گردد.

همچنین در صورت تهیه فایل پاورپوینت مربوطه و مناسب نبودن فایل با اعلام شماره کارت بانکی و آدرس ایمیلی که در سایت ثبت نموده اید مبلغ پرداختی حداکثر ۲۴ ساعت بعد برگشت داده می شود.

بزرگوارانی که به صورت انلاین قادر به تهیه فایل پاورپوینت نمی باشند می توانند عنوان فایل پاورپوینت درخواستی را  به همراه آدرس ایمیل و شماره همراه خود را به ایمیل bankmaghalehir@gmail.com ارسال نمایند تا فایل پاورپوینت از طریق ایمیل یا تلگرام برای آنها ارسال گردد و پس از آن هزینه را کارت به کارت به حساب ما واریز نمایند.

فهرست مطالب

تعریف واژه ها

نقش رژیم غذایی در پیشگیری از بیماری ها

اصول تنظیم رژیم غذایی

بررسی ارزیابی تغذیه نوزاد و مادر باردار

طبقه بندی رژیم عادی بیمارستانی و درمانی

جدول غذایی و لیست جاشنین ها

ارتباط غذا و دارو

تغذیه در عفونت و اسهال

تغذیه نوزادان نارس

تغذیه زنان باردار و شیرده( جراحی، چاقی، پرفشاری خون، دیابت،کم خونی، بیماری قلبی عروقی، بیماری کلیوی، فشارخون حاملگی، بیماری متابولیک، ضعف و …

متابولیسم انرژی

از دیدگاه تغذیه ای انرژی مترادف با کالری است

دریافت انرژی :کالری از کربوهیدرات، پروتئین، چربی و الکل به دست می آید. کل کالری دریافتی از غذا می تواند به وسیله ضرب کردن کل گرم این مواد غذایی به کالری به ازای گرم به دست آید. یعنی 7cal/g برای الکل ، 4cal/g برای کربوهیدرات و پروتئین و 9cal/g برای چربی

مصرف انرژی: بدن انرژی را برای فعالیت های غیر ارادی و فعالیت های فیزیکی ارادی استفاده می کند. وجود ویتامین ها برای متابولیسم انرژی الزامی است با اینکه کالری تولید نمی کنند.

متابولیسم انرژی از طریق آنابولیسم و کاتابولیسم (مصرف انرژی برای سنتز ترکیبات و شکست مواد مغذی غذایی برای تولید انرژی )دائمی انجام می شود. زمانیکه غذا برای تامین انرژی مورد نیاز در دسترس نیست ذخایر بدن برای آزادسازی انرژی می شکنند .

تغذیه در بارداری

تغذیه قبل از لقاح نقش عمده ای در موفقیت بارداری دارد. این نقش در زنان با استفاده مناسب از مکمل فولات، جهت پیشگیری از بروز نقص لوله عصبی (Neural Tube Defects) و در مردان توسط تغذیه مناسب یا استفاده از مکمل های آنتی اکسیدانی محافظت کننده، به منظور تامین اسپرم سالم شروع می شود.آنچه فرد به عنوان غذا انتخاب می کند می تواند اثر بزرگی بر سلامت فرزند وی داشته باشد.  استفاده طولانی مدت از رژیم های غذایی باهدف کاهش وزن منجر به قطع قاعدگی و عواقب آشکار آن در کاهش قدرت باروری می شود.

کمبودهای مواد مغذی خاص ممکن است منتهی به تخلیه ذخایر، اثرات منفی بر عملکرد بسیاری از روندهای فیزیولوژی و بیو شیمیایی و در نتیجه از بین رفتن مکرر بارداری شود.

مصرف زیاد مواد مغذی نیز احتمال دارد منجر به افزایش ذخیره چربی ، عدم تخمک گذاری و نازایی ناشی از افزایش سطح تستوسترون به استروژن شود. زنان مبتلا به تخمدان پلی کیستیک در هنگام بارداری با مشکلات بیشتری مواجه هستند.

افزایش هموسیستئین(آسیب به سطح داخل عروقی، اختلالات انعقادی و ایجاد لخته و…) و کمبود ویتامین B12 نیز با نازایی و از بین رفتن جنین در نوبت های مختلف بارداری رابطه دارند.

مرگ و میر پرناتال و وزن هنگام تولد

وزن کم هنگام تولد (LBW < 2500 g) و خصوصا وزن بسیار کم (VLBW < 1500 g) از عوامل اصلی مرگ و میر دوره پرناتال (مرگ هایی که بین هفته 28 بارداری و چهار هفته پس از زایمان اتفاق می افتد ) هستند. پیشگیری از برخی از نقص های مادرزادی یا تهدیدهای دوره پرناتال بدون غربالگری ژنتیکی مشکل است اما قطعا می توان در تغذیه نامناسب و عدم وزن گیری مناسب مادر که با  LBW در ارتباط هستند تغییراتی ایجاد کرد.

دو شاخص وضعیت تغذیه مادری که خصوصا ارتباط آنها با وزن هنگام تولد مطرح شده است عبارتند از اندازه مادری (قد و وزن قبل از بارداری) و افزایش وزن هنگام بارداری.

اندازه مادری

زنان قد بلند و سالم دارای ویژگی لازم برای داشتن فرزندان درشت هستند . در غیاب بیماری، اندازه بدنی مادری عامل شرطی رسیدن جفت به حد مطلوب است. اندازه جفت شاخصی از سلامت جفتی است که مقدار غذا و اکسیژن حمل شده به جنین تعیین می کند. زنان کم وزن دارای جفت سبکتری هستند و خطر زایمان نوزاد LBW در آنها افزایش می یابد

افزایش وزن مادر طی بارداری

در بارداری یک قلو متعلق به زنی با وزن طبیعی ، کمتر از نصف افزایش وزن مربوط به جنین، جفت و مایع آمینوتیک و بقیه مرتبط با بافت های تولید مثل ، مایعات، خون و ذخایر مادری است. این ذخایر به طور عمده از چربی تشکیل شده اند. افزایش تدریجی چربی زیر جلدی در قسمت های شکم، پشت و بالای ران ها یک منبع ذخیره انرژی برای بارداری و شیردهی ایجاد می کند.

در بارداری های تک قلو اضافه وزن مناسب به صورت زیر است :

کم وزن      18 – 12/5 کیلوگرم

طبیعی       16 – 11/5 کیلوگرم

اضافه وزن     11/5 – 7 کیلوگرم

چاق            9 – 5 کیلوگرم

اندازه گیری BMI

وزن به کیلوگرم تقسیم بر مجذور قد به متر

کم وزنی              < 18/5

طبیعی                 18/5 – 24/9

اضافه وزن             25 – 29/9

چاقی                  30 – 39/9

چاقی بیمارگونه       > 40

مکمل های غذایی طی بارداری

تکمیل رژیم غذایی مادر در طی بارداری ممکن است به صورت دریافت شکل هایی از انرژی، پروتئین، ویتامین یا املاح باشد که مقدار دریافت معمول روزانه را افزایش می دهد. هر قدر وضعیت تغذیه ای زنان نامناسب تر باشد ارتقای رژیم غذایی و مکمل یاری تغذیه ای بر پیامدهای بارداری موثرتر است.

انرژی

برای حمایت از نیازهای متابولیک بارداری و رشد جنینی زن باردار احتیاج به انرژی اضافی دارد.در این دوران متابولیسم تا 15% افزایش می یابد. طبق DRI سال 2002 انرژی مورد نیاز زنان باردار در سه ماهه اول بارداری شبیه زنان غیر باردار است، اما در طی سه ماهه دوم 340 – 360 کیلوکالری در روز، و در سه ماهه سوم روزانه 112 کیلوکالری اضافی دیگر باید دریافت شود.

ورزش:

انرژی صرف شده در فعالیت فیزیکی ارادی بزرگترین جزء در مجموع انرژی مصرفی است. فعالیت فیزیکی انرژی مصرفی را به نسبت وزن بدن افزایش می دهد اما اغلب زنان باردار  انرژی مورد نیاز برای افزایش وزن خود را با آهسته نمودن سرعت کارشان جبران می کنند، بنابراین ممکن است کل انرژی مصرفی روزانه به مقدار فاحشی بیشتر از دوران قبل از بارداری نباشد.

عواقب محدودیت انرژی

سابقا مردم بر این اعتقاد بودند که در طی محدودیت های تغذیه ای جنین با هزینه مادر رشد می کند. اما شواهدی از قحطی در کشورهای هلند و آلمان در طی جنگ جهانی دوم این فرضیه را رد نمود. در حال حاضر این امر پذیرفته شده است که اگر مادر به میزان کافی تغذیه نشودخود وی به نسبت کمتری از جنین از این وضعیت متاثر می شود. یکی از عواقب محدودیت شدید انرژی افزایش محصولات کتونی است که مناسب نیست.

پروتئین

در مادر باردار برای حمایت از سنتز بافت های مادر و جنین نیاز به پروتئین افزایش می یابد . این نیاز در سه ماهه سوم بارداری به بالاترین حد خود می رسد. در نیمه اول بارداری RDA پروتئین روزانه 0/66 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن و در نیمه دوم به 71 گرم در روز افزایش می یابد. در بارداری های چند قلو برای هر جنین اضافی روزانه 25 گرم پروتئین دیگر باید اضافه شود.

کربوهیدرات

مقدار 135 – 175 گرم در روز برای تامین مقادیر کافی کالری رژیم غذایی پیشنهاد شده تا از تولید اجسام کتونی جلوگیری شود و قند خون را در حد مناسب نگه دارد.

فیبر:

مصرف روزانه نان ها و غلات سبوس دار، سبزیجات با برگ سبز و زرد، میوه های خشک و تازه باید مورد تشویق قرار گیرد تا املاح و ویتامین و فیبر مورد نیاز اضافی تامین شود. DRI فیبر در بارداری روزانه 28 گرم است.

چربی

مقدار چربی باید بر اساس انرژی مورد نیاز برای تامین افزایش وزن مناسب محاسبه شود.

ویتامین ها :

مصرف مکمل مولتی ویتامین در قبل یا اوایل بارداری خطر نقص های قلبی را در شیرخواران تا 43% کاهش میدهد.

از آنجا که لوله عصبی تا روز 28 بارداری (قبل از اینکه زنان از بارداری خود مطلع شوند) بسته می شود. بنابراین استفاده از مکمل اسیدفولیک قبل از بارداری باید شروع شود.

مقادیر بسیار بالای ویتامین B6 (25 میلی گرم سه بار در روز) اثرات ضد استفراغ دارد.

در چندین مطالعه حدس زده شده که سطوح پایین پلاسمایی ویتامین C با پراکلامپسی و پارگی زودرس کیسه آب رابطه دارد.

غلظت ویتامین A در خون بند ناف انسان با وزن، دور سر، قد هنگام تولد و طول دوره بارداری رابطه دارد.

تقریبا 30 گرم کلسیم در طی بارداری ذخیره می شود که 25 گرم آن در اسکلت جنین رسوب می کند و باقی ماند در اسکلت مادر تجمع می یابد تا احتمالا به عنوان منبع تامین نیاز کلسیم دوران شیردهی استفاده شود.

بیشترین نیاز اضافی به آهن پس از هفته بیستم بارداری رخ می دهد یعنی زمانی که بیشترین تقاضا از سوی مادر و جنین وجود دارد.

مهمترین پیامد های دریافت ناکافی ید افزایش میزان عدم موفقیت بارداری و سقط خودبه خودی است.

تغذیه در شیردهی

DRI انرژی 6 ماهه اول شیردهی 330 و 6 ماه دوم 400 کیلوکالری بیش از زنان غیر باردار است. ممکن است زنان دارای اضافه وزن و چاقی نیازی به تمام 330 – 400 کیلوکالری انرژی اضافه روزانه نداشته باشند.

ذخایر چربی که در طی بارداری در بدن مادر تجمع یافته است روزانه حدود 100 تا 150 کبلوکالری انرژی مورد نیاز برای حمایت از شیردهی ماههای اول را تامین می کند. در صورت تخلیه این ذخایر و تمایل مادر به تغذیه کامل یا غالب کودک با شیر خود لازم است انرژی دریافتی برای ادامه شیردهی افزایش یابد.

تولید شیر در مادرانی که از رژیم های سخت کم کالری (کمتر از 1500) استفاده می کنند کاهش می یابد. انرژ ی دریافتی روزانه در زنان شیرده حداقل 1800 کیلوکالریست .

در دوران شیردهی مصرف روزانه 25 گرم پروتئین اضافی مورد نیاز است.

مقدار و نوع چربی شیر مستقیما منعکس کننده رژیم غذایی مادر است. برای تکامل مغزی جنین و شیرخوار وجود اسیدهای چرب چند غیر اشباع با زنجیره طولانی در شیر مادر حائز اهمیت است.

مقدار ویتامین D شیر مادر بستگی به ویتامین دریافتی مادر و درجه مواجهه او با نور خورشید دارد. مقدار کلسیم شیر رابطه ای با دریافت مادر ندارد، هیچ مدرک قانع کننده ای مبنی بر اثر افزایش دریافت کلسیم تا حد 1600 میلی گرم در روز بر تغییر تراکم استخوانی مادر یافت نشده است. در طی شیردهی تراکم استخوانی مادر 3 تا 7% کاهش می یابد که پس از خاتمه این دوران به سرعت جایگزین می شود.

مقدار ید شیر تحت تاثیر میزان دریافت آن در رژیم غذایی مادر است .غذاهای دریایی یکی از بهترین منابع ید هستند. مادرانی که از رژیم های سخت گیاهخواری فاقد مقادیر کافی ید پیروی می کنند دارای شیرخواران مبتلا به هیپوتیروئیدیسم ناپایدارند.

نیاز به روی در دوران شیردهی بیش از بارداری است. در طی مراحل شیردهی طبیعی مقدار روی شیر مادر به میزان قابل توجهی در طی چند ماهه اول بعد از تولد کاهش می یابد به طوریکه از 2 تا 3 میلی گرم در روز در ماه سوم بعد از تولد به 1 میلی گرم در روز می رسد.

ورزش و شیردهی:

باید مادران شیرده را تشویق نمود تا چند هفته پس از زایمان و بعد از برقراری مناسب شیردهی تمرینات ورزشی را دوباره شروع کنند. ورزش های هوازی که ضربان قلب را حداکثر تا 60 تا 70% افزایش دهد اثر مضری بر شیردهی ندارد. عقیده قیلی بر اینکه ورزش های شدید تولید اسیدلاکتیک می کند و طعم آن وارد شیر می شود و بنابراین شیر را غیر قابل پذیرش می نماید ثابت نشده است.

تغذیه در نوزادان نارس

40,000 ریال – خرید

پاورپوینت مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید. 

 

 

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو

آخرین بروز رسانی