پاورپوینت انرژی هسته ای

پرسشنامه ، پاورپوینت ، پیشینه تحقیق

پاورپوینت انرژی هسته ای  دارای 24 اسلاید می باشد . جهت دانلود فایل پاورپوینت بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نموده و پس از وارد نمودن آدرس ایمیل و کلیک بر روی گزینه خرید به درگاه بانک متصل شده و از کلیه کارت های بانکی عضو شتاب قادر به پرداخت و تهیه آن می باشید. بلافاصله پس از پرداخت لینک دانلود فایل پاورپوینت در اختیارتان قرار می گیرد و می توانید آن را دانلود نمایید . ضمناً همان لحظه لینک دانلود فایل نیز به آدرس ایمیل  شما ارسال می گردد.

همچنین در صورت تهیه فایل پاورپوینت مربوطه و مناسب نبودن فایل با اعلام شماره کارت بانکی و آدرس ایمیلی که در سایت ثبت نموده اید مبلغ پرداختی حداکثر ۲۴ ساعت بعد برگشت داده می شود.

بزرگوارانی که به صورت انلاین قادر به تهیه فایل پاورپوینت نمی باشند می توانند عنوان فایل پاورپوینت درخواستی را  به همراه آدرس ایمیل و شماره همراه خود را به ایمیل bankmaghalehir@gmail.com ارسال نمایند تا فایل پاورپوینت از طریق ایمیل یا تلگرام برای آنها ارسال گردد و پس از آن هزینه را کارت به کارت به حساب ما واریز نمایند.

فهرست مطالب

تاریخچه

شکافت هسته ای

گداخت هسته ای

غنی سازی اورانیوم

راکتور هسته ای

سوخت هسته ای

غلاف سوخت راکتور

مواد کند کننده ی نوترون ها

خنک کننده ها

مواد کنترل کننده ی شکافت

نیروگاه اتمی بوشهر

کاربردهای پزشکی

صنایع غذایی،دامپزشکی و دامپروری

امنیت نیروگاه هسته ای

حوادث هسته ای

حادثه ی تری مایل آیلند

حادثه ی چرنوبیل

حادثه ی فوکوشیما

برنامه ی هسته ای در ایران

فناوری هسته ای فناوری است که بر اساس واکنش های   هسته ای به وجود آمده است که گستره ی بزرگی از حسگر دود تا راکتورهای  هسته ای و سلاح های هسته ای  و … را در بر می گیرد.

شکافت هسته ای

شکافت هسته ای فرآیندی است که بسیار سخت قابل کنترل است.در اواخر دهه 30 و اوایل دهه 40 میلادی بود که برای نخستین مرتبه دانشمندان موفق به ساخت و تولید انرژی هسته ای شدند.طولی نکشید که از بمب اتمی در جنگ جهانی دوم استفاده شد.در واقع می توان هسته ی یک اتم را با یک نوترون به دو جزء کوچکتر  تقسیم کرد.این همان شیوه ای است که در مورد ایزوتوپ اورانیوم-235 به کار می رود.

گداخت هسته ای

گداخت هسته ای فرآیندی است که در آن دوتریوم و ترتیوم ترکیب شده و تبدیل به هلیوم می شوند. در اینجا می توان با استفاده از دو اتم کوچکتر که معمولا هیدروژن با ایزوتوپ های آن هستند،یک اتم بزرگ مثل هلیم یا ایزوتوپ های آن را تشکیل داد. این همان شیوه ای است که در خورشید و ستارگان برای تولید انرژی به کار می رود.ادوارد تلر را می توان از بنیانگذاران این رشته از فناوری دانست.

غنی سازی اورانیوم

غنی سازی اورانیوم عملی است که به واسطه ی آن در یک توده ی اورانیوم طبیعی مقدار ایزوتوپ اورانیوم-235 بیشتر شود و مقدار ایزوتوپ اورانیوم-238 کمتر گردد. غنی سازی اورانیوم یکی از مراحل چرخه ی سوخت هسته ای است.اورانیوم طبیعی که به شکل اکسید اورانیوم است شامل 99 درصد از ایزوتوپ اورانیوم-238 است و 0/7 درصد از اورانیوم-235 است.اورانیوم-235 قابل شکافت و مناسب برای بمب ها و نیروگاه های هسته ای است.اورانیوم-238 باقی مانده را اورانیوم ضعیف شده می نامند و نوعی زباله ی اتمی است.به خاطر سختی زیاد آتش گیری و ویژگی های دیگر،از آن در ساختن گلوله های ضد زره استفاده می کنند.اورانیوم ضعیف شده نیز همچنان پرتوزاست.

راکتور هسته ای

راکتور هسته ای وسیله ایست که در آن فرآیند شکافت هسته ای به صورت کنترل شده انجام می گیرد.انرژی حرارتی به دست آمده از این طریق را می توان در بخار کردن آب و به گردش در آوردن توربین های بخار ژنراتورهای الکتریکی،مورد استفاده قرارداد.اورانیوم غنی شده بصورت قرص هایی که سطح مقطعشان به اندازه ی یک سکه معمولی و ضخامتشان در حدود 2/5 سانتی متر است در راکتورها به مصرف می رسند.این قرص ها روی هم قرار داده شده و میله هایی را تشکیل می دهند که به میله ی سوخت موسوم است.میله های سوخت سپس در بسته های چندتایی دسته بندی شده و تحت فشار و در محیط عایق بندی شده نگهداری می شوند.در بسیاری از نیروگاه های هسته ای برای جلوگیری از گرم شدن بسته های سوخت در داخل راکتور،این بسته ها را در داخل آب سرد فرو می برند.

در نیروگاه های دیگر برای خنک نگه داشتن هسته ی راکتور،یعنی جایی که فرآیند شکافت هسته ای در آن رخ می دهد،از فلز مایع سدیم یا گاز کربن دی اکسید استفاده می شود.برای تنظیم و کنترل فرآیند شکافت هسته ای در یک راکتور از میله های کنترلی که معمولا از جنس کادمیم هستند استفاده می شود.این میله ها با جذب نوترونهای آزاد در داخل راکتور باعث کاهش تعداد واکنشهای زنجیره ای می شوند.با وجود تنوع در راکتورها، تقریبا همه ی آنها از اجزای یکسانی ساخته    شده اند.این اجزا شامل سوخت،پوشش برای سوخت،کند کننده ی نوترونهای حاصل از شکافت، خنک کننده ای برای حمل انرژی حرارتی و ماده کنترل کننده برای کنترل میزان شکافت می باشد.

سوخت هسته ای

سوخت راکتورهای هسته ای باید به گونه ای باشد که متحمل شکافت حاصل از نوترون بشود.پنج نوکلوئید شکافت پذیر وجود دارند که در راکتورها بکار می روند: توریم-232 و اورانیوم-235 و اورانیوم-233 و اورانیوم-238 و پلوتونیم-239.در کنار قابلیت شکافت،سوخت به کار رفته در راکتور هسته ای باید بتواند نیازهای دیگری را نیز تامین کند.سوخت باید از نظر مکانیکی قوی،از نظر شیمیایی پایدار و در مقابل تخریب تشعشعی مقاوم باشد،تا تحت تغییرات فیزیکی و شیمیایی راکتور قرار نگیرد.هدایت حرارتی ماده باید بالا باشد به طوری که بتواند حرارت را خیلی راحت جابجا کند.همچنین امکان به دست آوردن،ساخت راحت،هزینه ی نسبتا پایین و خطرناک نبودن از نظر شیمیایی از دیگر ویژگی های سوخت است.

غلاف سوخت راکتور

سوخت های هسته ای مستقیما در داخل راکتور قرار داده نمی شوند،بلکه همواره به صورت پوشیده مورد استفاده قرار می گیرند.پوشش یا غلاف سوخت،خنک کننده را از آن جدا می سازد.این امر از خوردگی سوخت محافظت کرده و از گسترش محصولات پرتودیده به محیط اطراف جلوگیری می کند.همچنین این غلاف می تواند پشتیبان ساختاری سوخت بوده و در انتقال حرارت به آن کمک کند.جنس غلاف باید همانند خود سوخت دارای خواص خوب حرارتی و مکانیکی بوده و از نظر شیمیایی نسبت به برهمکنش با سوخت و مواد محیط پایدار باشد. همچنین لازم است غلاف در مقابل تشعشع مقاوم باشد.

مواد کند کننده ی نوترون ها

یک کند کننده ماده ای است که برای کند کردن نوترونهای سریع به کار می رود.هسته هایی که دارای جرمی نزدیک به جرم نوترون هستند،بهترین کندکننده می باشند.چند ماده هستند که می توان از آنها به عنوان کندکننده استفاده کرد:هیدروژن،دوتریم،بریلیوم و کربن چند نمونه از کند کننده ها می باشند.از آنجا که بریلیوم سمی است، این ماده خیلی کم به عنوان کندکننده در راکتور مورد استفاده قرار می گیرد.آب  سنگین در بعضی از انواع راکتورهای هسته ای نیز به عنوان کندکننده ی نوترون به کار می رود.نوترون های کند بهتر می توانند با اورانیوم واکنش بدهند.از آب سبک یا آب معمولی هم می توان به عنوان کند کننده استفاده کرد،اما از آنجایی که آب سبک نوترون های بیشتری را جذب میکند،راکتورهای آب سبک باید از اورانیوم با در صد غنی سازی بالاتری استفاده کنند،اما آب سنگین می تواند از اورانیوم معمولی یا غنی نشده هم استفاده کند.

خنک کننده ها

گرمای حاصله از شکافت در محیط راکتور یا باید از سوخت زدوده شود و یا در نهایت این گرما به قدری زیاد شود که میله های سوخت را ذوب کند.از ویژگیهایی که ماده ی خنک کننده باید داشته باشد،هدایت حرارتی آن است برای اینکه بتواند در انتقال حرارت موثر باشد.نکته ی دیگر این است که این ماده نباید در اثر واکنشهای گاما دهنده، رادیو اکتیو شود.از مایعات و گازها به عنوان خنک کننده استفاده شده است،مانند گازهای کربن دی اکسید و هلیوم.هلیوم پر هزینه بوده و تهیه ی مقادیر زیادی از آن مشکل است.خنک کننده های مایع شامل آب،آب سنگین و فلزات مایع هستند.

مواد کنترل کننده ی شکافت

10,000 ریال – خرید

پاورپوینت مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید. 

 

 

مطالب پیشنهادی:
  • پاورپوینت کاربرد های فناوری هسته ای
  • پاورپوینت کاربرد های فناوری هسته ای
  • برچسب ها : , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو

    آخرین بروز رسانی