پاورپوینت GIS

پرسشنامه ، پاورپوینت ، پیشینه تحقیق

پاورپوینت GIS  دارای 18 اسلاید می باشد . جهت دانلود فایل پاورپوینت بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نموده و پس از وارد نمودن آدرس ایمیل و کلیک بر روی گزینه خرید به درگاه بانک متصل شده و از کلیه کارت های بانکی عضو شتاب قادر به پرداخت و تهیه آن می باشید. بلافاصله پس از پرداخت لینک دانلود فایل پاورپوینت در اختیارتان قرار می گیرد و می توانید آن را دانلود نمایید . ضمناً همان لحظه لینک دانلود فایل نیز به آدرس ایمیل  شما ارسال می گردد.

همچنین در صورت تهیه فایل پاورپوینت مربوطه و مناسب نبودن فایل با اعلام شماره کارت بانکی و آدرس ایمیلی که در سایت ثبت نموده اید مبلغ پرداختی حداکثر ۲۴ ساعت بعد برگشت داده می شود.

بزرگوارانی که به صورت انلاین قادر به تهیه فایل پاورپوینت نمی باشند می توانند عنوان فایل پاورپوینت درخواستی را  به همراه آدرس ایمیل و شماره همراه خود را به ایمیل bankmaghalehir@gmail.com ارسال نمایند تا فایل پاورپوینت از طریق ایمیل یا تلگرام برای آنها ارسال گردد و پس از آن هزینه را کارت به کارت به حساب ما واریز نمایند.

فهرست مطالب

مقدمه

GIS چیست؟

الگو (Pattern)

به طور كلي اطلاعات يك سيستم GIS را مي توان به دو دسته تقسيم كرد

پايگاه GIS شهري

تهيه بانك اطلاعات مكاني

تهيه نقشه هاي موضوعي شهري دقيق

هدايت و برنامه ريزي توسعه شهري

مديريت بحران شهري

مكان يابي براي توسعه

مدلسازي مديريت شهري

دلا‌یل استفاده از GIS :

وسخن آخر

GIS چیست؟

سيستم اطلاعات جغرافيايي يا GISیک سیستم کامپیوتری برای مدیریت و تجزیه و تحلیل اطلاعات مکانی بوده که قابلیت جمع اوری وذخیره و نمایش اطلاعات جغرافیایی را دارد. GISيك سيستم رايانه اي است كه امكان دسترسي و كاربري همزمان از چند موضوع را به دست مي دهد. اين سيستم مي تواند با روي هم انداختن  (Overlay)نقشه هايي با موضوعات مختلف از يك منطقه، امكان بررسي همه جانبه آن منطقه را موجب سازد. اين سيستم ها قادر هستند عمليات مختلف فضايي، ارتباطي، پردازش و مديريت داده ها را انجام دهند. چنين ويژگي هايي موجب شده است  GIS به عنوان ابزاري كه توانايي تصميم گيري را افزايش مي دهد، شناخته شود. امروزه  GIS در زمينه هاي مختلف تكنولوژيكي، صنعتي، زيست محيطي، جغرافيايي، اقتصادي، اجتماعي و هزاران موضوع ديگر به كمك بشرشتافته و به كمك آن بشر توانسته در هزينه و از آن مهم تر زمان، صرفه جويي چشمگيري نمايد. در واقع تمام سيستم هاي اطلاعات جغرافيايي نوعي نمادسازي رايانه اي از برخي جنبه هاي جهان واقعي اند. GIS ديد ساده اي از جهان واقعي ارائه مي دهد كه به آن مدل كي گويند. مدل همان تلفيق داده هاست كه وسيله اي براي درك سيستم هايي به شمار مي آيد كه در شرايطي ديگر، پيچيدگي يا مقياس مكاني آن خارج از درك ذهني ما قرار دارد.

با توجه به مسائل طرح شده توانايي سيستم هاي اطلاعات جغرافيايي عبارتست از :

انجام عمليات فضايي

در يك سيستم اطلاعات جغرافيايي امكان تحليل همگاني و فضايي

عوارض و روابط ميان آنها،بر اساس مختصات جغرافيايي وجود دارد.

ارتباط و پيوند انواع اطلاعات

در يك سيستم اطلاعات جغرافيايي امكان پيوند ميان مجموعه هاي گوناگوني از اطلاعات جغرافيايي با اهداف مختلف تحليلي وجود دارد.

ذخيره اطلاعات نقشه اي

در يك سيستم، امكان ذخيره انواع نقشه هاي شماتيك به شكل فايل هاي كامپيوتري وجود دارد به طوري كه قابل استفاده براي تلفيق و تحليل كامپيوتري مي باشند. سئوالاتي كه سيستم اطلاعات جغرافيايي قادر به پاسخ گوئي مي باشد

سئوالات مربوط به يك مكان

در يك مكان مشخص چه چيزي وجود دارد؟ اين اولين سئوالي است كه در يك سيستم GIS قادر به جواب گويي به آن مي باشد. يك مكان مي تواند به طرق مختلفي در سيستم تعريف شود. مثلاً با نام مكان، كد مشخصات جغرافيايي (طول و عرض جغرافيايي).

سؤالات شرطي

يافتن مكاني كه شرايط معيني را در بر دارد. مثال، پيدا كردن منطقه اي كه جنگل نباشد، مساحت آن حداقل يك هكتار باشد، در فاصله 100 متري جاده قرار گرفته باشد و خاك آن نيز براي ساختمان سازي مناسب باشد. در اين سئوال چهار شرط مطرح شده است كه نماينده ويژگي هاي همه شروط مورد نظر مي باشد. GIS قادر به يافتن چنين مكاني با توجه به شرايط تعيين شده مي باشد.

بررسي روند (Trend)

از گذشته تا كنون چه تغييراتي در مكان يا در سطح معيني بوقوع پيوسته است؟

در واقع اين سئوال تركيبي از دوسئوال قبل است يعني سيستم بايد مكان هايي را كه طي دوره معيني زماني دچار تغييراتي شده اند (شرط) شناسايي نمايد.

 الگو (Pattern)

چه الگوي فضايي وجود دارد؟اين سئوال بسيار پيچيده است. به عنوان مثال مي توان پرسيد كه آيا سرطان عامل عمده مرگ و مير در بين ساكنين مناطق نزديك به يك نيروگاه اتمي است؟ در اين رابطه سئوالات متعددي بسته به نوع سيستم و كاربرد آن قابل طرح مي باشد، كه سيستم قادر به پاسخگويي به آنها مي باشد. در اين تحليل مجموعه اي از اطلاعات مكاني (نقشه ) و ساير اطلاعات تشريحي در زمينه مورد بررسي بايستي در سيستم ذخيره شوند.

كاربرد GIS در مطالعات شهري داراي تنوع زيادي است. مدلسازي موقعيت هاي صنعتي، پيش بيني عرضه وتقاضاي مسكن، تعيين مسير اتومبيل ها، مكانيابي براي توسعه، برنامه ريزي حوادث و مديريت بحران شهري و حوادث غير مترقبه، كاربرد آن در بافتهاي فرسوده شهري، مديريت حمل و نقل شهري، و كاربرد در انواع برنامه ريزي مانند توسعه و… و اجراي طرحهاي كاربردي در شهرها به صورت كلي مشخص مي شود كه سيستم اطلاعات جغرافيايي(GIS) در جمع آوري، تجزيه و تحليل و نمايش بصري اطلاعات مورد نياز در امر برنامه ريزي شهري به عنوان يكي از كارآمد ترين ابزار برنامه ريزي در چند دهه اخير در دنيا مطرح شده است.

در چند سال گذشته، عوامل مؤثر متعددي در پيشرفت GIS نقش داشته اند. كه مهمترين آنها عبارتند از:

1) پيشرفتهاي شگرف در تكنولوژي سخت افزار كامپيوتر كه ظهور و پيدايش ريز پردازنده ها و پيشرفت باور نكردني تكنولوژي ذخيره سازي فراهم ساخته است.

2) در نتيجه پيشرفتهاي سخت افزار كامپيوتري، فرايند و پردازش داده هاي فضايي به حدي پيشرفت نموده است كه هم اكنون با نيازهاي كاربردي برابري مي كند.

3) شرايط اقتصادي در سالهاي اخير در جهان باعث شده است كه آژانس هاي اطلاعاتي در كليه سطوح در تلاش پيگير براي دستيابي به شيوه هاي مدرن و جديدي هستند تا ضمن برخورداري از كارايي لازم با حداقل هزينه نيازها را برآورده نمايد.

به طور كلي اطلاعات يك سيستم GIS را مي توان به دو دسته تقسيم كرد

الف- اطلاعات مكاني يا گرافيكي : اين اطلاعات كه به آنها اطلاعات فضايي هم گفته مي شود موقعيت و مكان عوارض را مشخص مي كنند. مثلاً يك نقطه با مختصات x )و y معلوم) معرف يك چاه روي نقشه خواهد بود.

ب- اطلاعات غير مكاني يا توصيفي : اين اطلاعات، مشخصات عوارض مكاني كه در اطلاعات گرافيكي معرفي شده اند توصيف مي  كنند. مثلاً چاهي كه با يك نقطه معلوم شده است، در اين قسمت اطلاعاتي از قبيل عمق چاه، مالك چاه، قطر چاه، و … به آن نقطه نسبت داده مي شود.

ويژگيهاي يك سيستم اطلاعات جغرافيايي به شرح زير قابل توصيف و ارزيابي است.

GIS به سادگي يك سيستم كامپيوتري صرفاً براي توليد نقشه نيست گرچه قادر به توليد انواع نقشه ها در مقياس هاي مختلف و در سيستم هاي تصوير متفاوت و با رنگهاي متنوع مي باشد. GIS يك ابزار تحليلي اطلاعاتي فضائي است. مهمترين ويژگي اين سيستم اينست كه امكان شناسائي روابط فضائي ميان عوارض مختلف روي نقشه را فراهم مي سازد.

GIS صرفاً وسيله اي براي ذخيره و نگهداري نقشه نيست (ثبت اسناد نقشه اي)، بلكه ابزاري است كه براي اهداف خاصي، اطلاعات را نيز ذخيره مي سازد.

GIS اطلاعات مكان دار فضائي را با اطلاعات جغرافيائي يك پديده خاص روي نقشه مرتبط مي سازد.

به عبارت ساده، يك GIS صرفاً نقشه يا عكس ها را نگهداري نمي كند، بلكه يك پايگاه اطلاعاتي با توجه به كليه اصول و معيارهاي فني و علمي آن ايجاد مي نمايد

مفهوم پايگاه اطلاعاتي در يك GIS بسيار مهم است و آن را از يك سيستم سادهيا كامپيوتري نقشه كشي متفاوت مي سازد. در يك GIS پايگاه اطلاعات جغرافيائي آن،مكان پديده ها و در سيستم پايگاه اطلاعاتي، مشخصات پديده و

ارتباطات آن با ساير پديده ها نگهداري مي شود و با ايجاد ارتباط ميان اين اطلاعات امكان پردازش تحليلي مجموعه اطلاعاتي فراهم مي گردد.

در واقع به نوعي مي توان تمامي توانائيهاي سيستم اطلاعات جغرافيايي رادر افزايش نوان تصميم گيري  (DSS) خلاصه كرد كه اين مهم خود مورد توجه مديران شهري و برنامه ريزان جامعه مي باشد.

پايگاه GIS شهري

افزايش كاربرد فن آوري رقومي در برنامه ريزي شهري و مديريت يك توسعه شهري تقاضا براي تجزيه و تحليل، ذخيره و نمايش پايگاههاي محيطي پيچيده و افزايش داده باعث ايجاد قابليت اعتماد بيشتر به رايانه شده است.

GIS شهري، نوعي سيستم اطلاعات جغرافيايي تخصصي است كه مكان داده هاي آن شهر و كاربران آن ارائه دهندگان خدمات شهري و برنامه ريزان توسعه شهري از جمله شوراهاي اسلامي شهر، شهرداران و مراكزخدمات شهري و… مراكز خدماتي_ بهداشتي و بحثهاي مربوط به مديريت تأسيسات و تجهيزات شهري است.

در اين پايگاه تمامي عوارض و پديده هاي محيطي، خدمات و تهسيلات ارئه شده به اين مناطق و در حقيقت تمامي اطلاعات مربوط به اين نواحي در قالب لايه هاي اطلاعات فضايي در محيط نرم افزاري GIS تهيه مي شود. به روز بودن و دقيق بودن اطلاعات توصيفي اين لايه ها مي تواند نقش مؤثري در برنامه ريزي نواحي

شهري بوده و مي توان آن را به نقاط ديگر شهري تعميم داد و از آنجايي كه لايه هاي اطلاعاتي موجود در اين چنين پايگاهايي بايستي دقيقاً بر هم منطبق باشند، بحث دقت و صحت مختصات عناصر تشكيل كننده اين لايه ها از مباحث جدي و قابل تأمل مي باشد. تعريف استاندارها و شاخص هاي كلي در تهيه لايه هاي اطلاعاتي از مباحث ضروري است.اگر برنامه ريزي به صورت مجموعه اقدامات از پيش تعيين شده براي نيل به اهداف معين تعريف شود آنگاه نقش تعيين نقش GISدر عرصه برنامه ريزي شهري آسان تر خواهد شد.

زيرا اگر اين سامانه مدلهاي پيش بيني شهري و ابزارهاي تجسمي سازي تلفيق گردد, مي تواند از مطالعه عيني رفتار زير سيستمهاي شهري در شرايط و زمان هاي متفاوت و همچنين در تدوين طرحهاي جايگزين شهري مؤثر واقع شود.

تهيه بانك اطلاعات مكاني

10,000 ریال – خرید

پاورپوینت مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید. 

 

 

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو

آخرین بروز رسانی